Jump to content

[Bar] After Party


Ektastor
 Share

Recommended Posts

-6SbPJT_kZKfsSufK0yIZh4PJQn0YuE0tLfS7pBUuxlcKuSSszfMMimcYqI5KVB_Id3XlN_H0wNfYAljaFLzw7lA2Nr2SikR-hGXtWumNTbRic38E9J-T5GPpg37ipSN2oDxDP-7

 

     Można powiedzieć że istnieją dwa typy barów. Pierwszym jest to miejsce dla “sfery wyższej” gdzie panuje pewnego rodzaju kultura, osoby postronne są raczej mało agresywne, a wszczynanie bójki grozi wyrzuceniem przez ochroniarza za drzwi. Bar After Party to całkowite przeciwieństwo. Został założony przez Amerykanina Polskiego pochodzenia - Alexandra Burtke na wzór środkowoeuropejskich barów w 2015 roku i od tamtego momentu funkcjonuje całkiem dobrze. 

     Sam wygląd można określić jednym słowem - melina. Wnętrze wygląda obskurnie, często pod stołami można znaleźć już zużytą gumę do żucia, fotele pasują do tych widzianych w filmach z lat 50’, a krzesła widocznie są posklejane w miejscach wcześniejszych pęknięć dodatkowym kawałkiem drewna spojonym z nogą za pomocą śruby. 

     Jest to ten typ miejsca gdzie często przenoszą się imprezy kameralne. Tak zwane “na dobicie”. Sam bar też powstał ku tej myśli - chodzi w nim o to żeby osoby agresywne, lub chcące się po prostu, kolokwialnie mówiąc, najebać tanim winem lub piwem, mogą na spokojnie dopełnić swojego wieczoru w gronie znajomych, lub i nieznajomych, bijąc się za pomocą wszystkiego co jest pod ręką. Zasady w barze są cztery - jeśli wszczyna się bójka to jest zabronione przenoszenie jej za ladę; jeśli zostanie zniszczony mebel lub “szkło” należy je odkupić (w przypadku naczyń szklanych) lub naprawić (w przypadku mebli) we własnym zakresie. Trzecia zasada - nie zgłasza się tutaj walk na policje. Jako ostatnią zasadę można podać świętość każdego kibola - telewizor, który to jest nietykalny. Bar oferuje (oprócz możliwości nauczenia się walki wręcz) szeroki wybór mięsa do kebaba oraz przeróżne zapiekanki oparte również na mięsie do ulubionego przez miliony naleśnika (czy to na grubym, czy też cienkim cieście). Zamówienia oczywiście wykonuje kucharz pochodzenia Tureckiego, mający doświadczenie gastronomiczne sięgające kilku lat w podobnych spelunach. 


 

Cytat

OOC: Siema
Ostatnio gdzieś tam chciało mi się zagrać dosłownie to co jest opisane - typowy bar, podchodzący pod melinę, do którego nawet sanepid nie przyjeżdża. Oczywiście względnie z pewnego rodzaju smakiem. Głównym założeniem baru jest działanie po 18 w przeciągu tygodnia aby nieco dorobić, jednak główne imprezy będą działy się w piątki i soboty.

Można dodać też że chcieliśmy zrobić ten bar wraz z kebabem. Dlaczego? Z racji tego że prawdziwy kibol uwielbia obie rzeczy, a zakochuje się w nich kiedy to na ścianie jest również i telewizor, gdzie może obejrzeć mecz swojej ulubionej drużyny piłkarskiej, od co dla przykładu.

Oczywiście też będziemy otwarci na jakąś grę z innymi biznesami (chociażby może z hurtownią zajmującą się dowozem czwartej klasy pieczarek RU3ZgMp.jpg ) oraz organizacjami przestępczymi czy też służbami porządkowymi jeśli te będą miały odpowiednie najścia i chęci. 

 

A i pardon generalnie że nie wstawiłem jak tylko w regulaminie biznesów zdjęć z lokalizacji biznesu oraz jego budynków, wstawię w niedługim czasie 

 

Co do osób które będą grały w samym biznesie - chwilowo jestem Ja oraz prawdopodobnie dwóch do trzech znajomych (pod warunkiem że kupią lepszy dysk do swoich ziemniaków xwwJ1Za.png)

 

Link to comment
Share on other sites

Mnie tam średnio ta apka przekonuje, jedyne co z niej możemy się dowiedzieć to że przyjechał sobie amerykano-polak i założył jak to sam ujął "meline", nie ma żadnej historii raczej w realiach prawdziwego życia taki lokal nie cieszyłby się popularnością i szybko przestał być odwiedzany. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Posted (edited)

A mi się podoba, fajnie opisane, w lekkim stylu. Może i można było dodać zdanie lub dwa ale wydaje mi się, że przy biznesie nie jest aż tak ważny właściciel jak sam charakter i forma biznesu.

Taka dygresja, co do tego czy w lokalach dla wyższych sfer nie ma bójek bym się spierał :D sam pracowałem jako bramkarz i selekcjoner w klubach, zarówno lepszych na szczycie kilkunasto piętrowego wieżowca w centrum miasta jak i tych na dobicie gdzieś w piwnicach, przy alkoholu i narkotykach zachowania zazwyczaj są podobne nie zależnie od statusu społecznego :p a obecność ochrony czy nawet kilku patrolów policji niektórym nie przeszkadza.

Czy obskórny lokal nie będzie odwiedzany? Wbrew pozorom jeśli mają dobrą lokalizację i ceny to są odwiedzane, znam osobiście wiele przypadków gdzie ciasny bar, do którego nawet ciężko trafić gdzieś w bramie schodząc w dół, posiadajacy suche ławki drewniane i blaty na metalowym stolarzu był codziennie odwiedzany. Z kolei inny lokal, bar i Club w jednym, ciasno, też w piwnicy, wystrój ceglany, sufit pełen zacieków i brązowych plam, nawalone światełek przyciemnione światła, dekoracje z metalowych rurek z dziurami i światełkami w środku oraz jakies stare hydranty widoczne na ścianach i ceglany slup na prawie samym środku i tak małego parkietu, jeden najpopularniejszych lokali w mieście i otwarty przez wszystkie dni w roku. Jest wiele takich clubów czy barów, syf w nich widac gołym okiem, tyle że przed otwarciem stoliki umyte, podłoga, bar.  W niektórych miejscach jak wejdziesz to nawet znajdziesz pełno rozsypanego towaru po kimś na blatach aż bialo :p No ale to już po otwarciu, wtedy juz dzieje się magia.

Upojeni nie patrza czy jest czysto xD jak mu się koszula nie przyklei do stołu czy ściany to nie zwróci uwagi :p

Tu już jest chyba opór menelnia ale jak nie śmierdzi, nie pada, nie wieje, można usiąść, a co najważniejsze jest opor alko, to będą ludzie :D

Tyle jedynie, że nikt się nie reklamuje dużą ilością bijatyk itp xD i raczej stara się temu zapobiegać choć wiadomo,  jest to nieodłączna część nocnego życia. Sam znam klub, który cieszy się ogromną popularnością w mieście i poza nim, a bijatyke czy awanture uświadczysz tam dosłownie co 6 i pół minuty z zegarkiem w ręku, z czego i tak nie wszystko zauważy ochrona.  Więc jedynie się można przyczepić o to, że część informacji można by zawrzeć w ooc zamiast ic, aczkolwiek to nie reklama tylko aplikacja, do tego już zaakceptowana więc spełnia wymogi ;)

Jak miejsce ma swoj klimat to znajdą się amatorzy.

Wszystko wyjdzie w praniu jak projekt się sprawdzi ;) myślę że będzie ok.

 

Edit: Sa lokale z historia, ale wiele jest też takich które się otwierają co jakiś czas i zamykają, pod inna nazwa, właścicielem, lub powstają poprostu nowe w innych miejscach, tez nie maja historii, liczy się czy i jak przyciagną klienta.

Edited by NadchodziMagik
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • WaderQ locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.